Ambassade van België in Algerije

België in Algerije

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Algerije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Algiers? U reist als toerist door Algerije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Algerije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.  

Algerije

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Alle informatie kan u bekomen via het rubriek "Nieuws" en op het reisadvies voor Algerije op de algemene website van de FOD buitenlandse Zaken.

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op algiers@diplobel.fed.be of telefonisch op +213 23 052 411. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten.

Online inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters

De Belgische ambassade in Algiers biedt u vanaf 03/12/2020 de mogelijkheid u online in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters op de website econsul.diplomatie.be. Meer info vindt u hier.

Visumaanvraag

De Ambassade van België in Algiers besteed de ontvangsten van visumaanvragen uit bij TLScontact.

Dit betekent dat, afgezien van de eigenlijke behandeling van de dossiers, alle andere etappes uitbesteed worden aan TLS (afsprakensysteem, indienen van de aanvraag, betaling van de visumrechten, indiening bijkomende documenten indien nodig, afhalen van het paspoort).

U dient de afspraak rechtstreeks te maken met TLScontact, via internet, om het dossier dan op afspraak te kunnen indienen aan hun loketten (Ben Aknoun, Butte des deux bassins Oued roumane el Achour, Résidence Sahraoui, Algiers). 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via de website van TLSContact: https://visa-be.tlscontact.com/dz/ALG/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30). U kunt onze pagina visum voor België raadplegen. 

Legalisatie van documenten

De aanvragen tot legalisaties van documenten moeten bij TLScontact ingediend worden, Résidence Sahraoui Butte Des Deux Bassins Oued Romane, El Achour, Alger 16104. Alleen legalisatieaanvragen van eigen handtekeningen (Bijlage 32, volmacht, enz) worden door het Belgisch Consulaat in Algiers ontvangen. 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via volgende website: https://be-legalization.tlscontact.com/dz/alg/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (van zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30).

 Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

Nieuws

22 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Tunesië, na een verzoek dat dit land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming (EUCPM) heeft ingediend in het kader van de strijd tegen COVID-19. Tunesië, dat momenteel wordt geconfronteerd met een ernstige verslechtering van de gezondheidssituatie en een sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames, heeft de Europese partners op de hoogte gesteld van specifieke behoeften die nodig zijn om hoofd te kunnen bieden aan deze situatie, onder meer inzake vaccins.

17 jul

We, the Foreign Ministers of Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands, and Ukraine, whose countries comprise the Joint Investigation Team (JIT), today mark the seventh anniversary of the downing of Malaysia Airlines flight MH17, resulting in the tragic deaths of 298 passengers and crew members. Our thoughts remain with those who perished on board, their families and loved ones.

12 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Namibië, na een verzoek dat het land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming indiende, in het kader van de strijd tegen COVID-19. De laatste weken wordt Namibië geconfronteerd met een ernstige verslechtering van zijn gezondheidstoestand en een toename van het aantal ziekenhuisopnames. Die situatie heeft geleid tot een grote behoefte aan beschermende uitrusting.

01 jul

In 1995 werd een ambitieus akkoord bereikt over twaalf domeinen voor actie voor de bevordering van de rechten van vrouwen en meisjes – de zogenaamde ‘Beijing Verklaring en Platform voor Actie’. Sindsdien werden vele initiatieven en concrete beleidsmaatregelen genomen voor de verwezenlijking van het Actieprogramma. België heeft zich in de loop der jaren actief ingezet, zowel in eigen land als internationaal, om gendergelijkheid te bevorderen. 

29 jun

De dertigste plenaire vergadering van de Nuclear Suppliers Group (NSG) vond plaats in Brussel, onder Belgisch voorzitterschap, van 22 tot 25 juni 2021. De NSG is een multilateraal regime dat tot doel heeft nucleaire proliferatie te voorkomen door controle op de export van materialen, uitrusting en technologie die gebruikt kunnen worden om kernwapens te maken.