Ambassade van België in Algerije

België in Algerije

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Algerije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Algiers? U reist als toerist door Algerije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Algerije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.  

Algerije

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Alle informatie kan u bekomen via het rubriek "Nieuws" en op het reisadvies voor Algerije op de algemene website van de FOD buitenlandse Zaken.

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op algiers@diplobel.fed.be of telefonisch op +213 23 052 411. Let op: voor specifieke vragen over visa gebruik alleen algiers.visa@diplobel.fed.be. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten.

Online inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters

De Belgische ambassade in Algiers biedt u vanaf 03/12/2020 de mogelijkheid u online in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters op de website econsul.diplomatie.be. Meer info vindt u hier.

Visumaanvraag

De Ambassade van België in Algiers besteed de ontvangsten van visumaanvragen uit bij TLScontact.

Dit betekent dat, afgezien van de eigenlijke behandeling van de dossiers, alle andere etappes uitbesteed worden aan TLS (afsprakensysteem, indienen van de aanvraag, betaling van de visumrechten, indiening bijkomende documenten indien nodig, afhalen van het paspoort).

U dient de afspraak rechtstreeks te maken met TLScontact, via internet, om het dossier dan op afspraak te kunnen indienen aan hun loketten (Ben Aknoun, Butte des deux bassins Oued roumane el Achour, Résidence Sahraoui, Algiers). 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via de website van TLSContact: https://visa-be.tlscontact.com/dz/ALG/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30). U kunt onze pagina visum voor België raadplegen. 

Legalisatie van documenten

De aanvragen tot legalisaties van documenten moeten bij TLScontact ingediend worden, Résidence Sahraoui Butte Des Deux Bassins Oued Romane, El Achour, Alger 16104. Alleen legalisatieaanvragen van eigen handtekeningen (Bijlage 32, volmacht, enz) worden door het Belgisch Consulaat in Algiers ontvangen. 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via volgende website: https://be-legalization.tlscontact.com/dz/alg/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (van zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30).

 Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

Nieuws

25 okt

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en grootstedelijk beleid, zal van 24 tot 26 oktober een bezoek brengen aan Burkina Faso en van 27 tot 30 oktober aan Senegal. Het werkbezoek staat voornamelijk in het teken van internationale klimaatactie. Minister Kitir zal onmoetingen hebben met centrale figuren uit beiden landen – nationale autoriteiten, ngo’s en humanitaire organisaties - die Kitir via constructieve partnerschappen wil ondersteunen.

21 okt

Op 21 oktober verwelkomde Minister van Buitenlandse Zaken Sophiè Wilmes enkele tientallen jongeren uit België, Nederland en Luxemburg in het kader van het Benelux Youth Forum 2021 tijdens een receptie op het Egmontpaleis.

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

08 okt

Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.