Ambassade van België in Algerije

België in Algerije

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Algerije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Algiers? U reist als toerist door Algerije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Algerije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.  

Algerije

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Alle informatie kan u bekomen via het rubriek "Nieuws" en op het reisadvies voor Algerije op de algemene website van de FOD buitenlandse Zaken.

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op algiers@diplobel.fed.be of telefonisch op +213 23 052 411. Let op: voor specifieke vragen over visa gebruik alleen algiers.visa@diplobel.fed.be. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten.

Online inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters

De Belgische ambassade in Algiers biedt u vanaf 03/12/2020 de mogelijkheid u online in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters op de website econsul.diplomatie.be. Meer info vindt u hier.

Visumaanvraag

De Ambassade van België in Algiers besteed de ontvangsten van visumaanvragen uit bij TLScontact.

Dit betekent dat, afgezien van de eigenlijke behandeling van de dossiers, alle andere etappes uitbesteed worden aan TLS (afsprakensysteem, indienen van de aanvraag, betaling van de visumrechten, indiening bijkomende documenten indien nodig, afhalen van het paspoort).

U dient de afspraak rechtstreeks te maken met TLScontact, via internet, om het dossier dan op afspraak te kunnen indienen aan hun loketten (Ben Aknoun, Butte des deux bassins Oued roumane el Achour, Résidence Sahraoui, Algiers). 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via de website van TLSContact: https://visa-be.tlscontact.com/dz/ALG/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30). U kunt onze pagina visum voor België raadplegen. 

Legalisatie van documenten

De aanvragen tot legalisaties van documenten moeten bij TLScontact ingediend worden, Résidence Sahraoui Butte Des Deux Bassins Oued Romane, El Achour, Alger 16104. Alleen legalisatieaanvragen van eigen handtekeningen (Bijlage 32, volmacht, enz) worden door het Belgisch Consulaat in Algiers ontvangen. 

Bijkomende  gewenste informatie kan u bekomen via volgende website: https://be-legalization.tlscontact.com/dz/alg/index.php of via het TLS call center op het nummer +213671211417 (van zondag tot donderdag van 08u30 tot 15u30).

 Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

Nieuws

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.